Biserica

Șerban VodĂ

Pelerinaj în Israel și insula Sinai 28 august – 05 septembrie 2015


Ziua I,vineri,28 august: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 07:30, cursa EL Al LY574. Decolare ora 10:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 13:20. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, oras la poaleleMuntelui Carmel. Închinare în Mănăstirea Stella Maris la Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul si vom privi „Gradinile suspendate”. Parasim Haifa si ne îndreptam spre Tiberias. Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II,sambata,29 august: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha– Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Optional croaziera pe Marea Galileiei. Râul Iordan – Yardenit: – loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua III,duminica,30 august: Mic dejun. Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Deplasare prin valea Iordanului si pe langa Marea Moartă pana la Taba in Egipt, scurta oprire la Marea Moarta, stâlpul de piatră – soţia lui Lot. Cazare şi cină in Taba .

Ziua IV,luni,31 august: Mic dejun. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Sfânta Ecaterina. Cazare la hotel St. Catherine – Sinai. Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume in care a vietuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se găsesc moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina; gropnita cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Prooroc Moise, muzeul mănăstirii– cu o importantă colectie de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină in Taba.

Ziua V,marti,01 septembrie:Optional vizită la Acvariul din Eilat, Marea Rosie, 25 usd. Intoarcere in Ierusalim – Israel. Deplasare pe Muntele Sionului– ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii. Cazare şi cină in Bethleem

Ziua VI,miercuri,02 septembrie:Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria.Cazare şi cină hotel în Bethleem.

Ziua VII,joi,03 septembrie: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cazare şi cină hotel în Ierusalim.

Ziua VIII,vineri,04 septembrie: Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie la Aşezământul Românesc de la Ierusalim.Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină hotel în Ierusalim.

Ziua IX,sambata,05 septembrie: Mic dejun Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Sosire la aeroport ora 14:30. Decolare – 21:30, sosire Bucureşti ora 00:20, cursa El Al LY571

TARIF PELERINAJ:
– 995 Euro/ persoană / loc în cameră dublă – valabil la un grup de minim 40 platitori + 3 gratuități;
– Supliment single:400 Euro;
– Pentru un infant (până în 2 ani) se achită doar 50 euro din prețul total al pachetului, cazarea se face în cameră dublă, în pat cu doi adulți;
– Pentru un copil (2 – 11 ani) reducerea este de 85 euro se achită doar 50 euro din prețul total al pachetului, cazarea se face în cameră tripla împreună cu doi adulți, cu pat individual.

CADOU BIBLIE si DVD : “ PELERINI ÎN ȚARA SFÂNTĂ ”

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti, compania EL AL;
• 8 nopti cazare la hotelurile mentionate sau similare;
• masă in regim demipensiune (mic dejun si cină);
• intâmpinare si transfer aeroport – hotel – aeroport;
• transport local cu autocar de lux cu aer conditionat conform programului;
• ghid local la obiectivele din Egipt;
• taxe aeroport;
• taxi: Tabor, Sf Sava;
• taxe viza;
• asigurarea medicala – inclusa pana la varsta de 79 ani inclusiv

SERVICII NEINCLUSE:
• tips (bacșiș) pentru ghizi și șoferi din Israel și Egipt 35 Euro.

ACTE NECESARE:
• paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
• Pentru înscriere: avans minim 300 Euro/pers., copii după carte de identitate şi paşaport (biletul de avion se emite pe numele din paşaport)

NOTĂ:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel şi Egipt
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
• ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).