Biserica

Șerban VodĂ

PELERINAJ ÎN ISRAEL și PENINSULA SINAI 8 zile/ 7 nopți 08 – 15 ianuarie 2019


Ziua I, marți: Întâlnire pe Aeroportul din Bucuresti – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 17:00, cursa BLUEAIR OB169. Decolare ora 20:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 22:50. Cazare la hotel înBethleem.

Ziua II, miercuri: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: MănăstireaOrtodoxă a Înălţării Domnului, MănăstireaPater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării.Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua III, joi:Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Aşezământul Românesc de la Ierihon. Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim.Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua IV, vineri: Mic dejun.Participare la Sfânta Liturghie de la Așezământul Românesc de la Ierusalim.Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc).Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua V, sâmbătă:Mic dejun.Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Deplasare până la Taba în Egipt.Cazare si cina la hotel in Taba.

Ziua VI, duminică: Mic dejun. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Sfânta Ecaterina. Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume in care a viețuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina; gropnița cu moaștele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare.Cazare şi cină la hotel in Taba.

Ziua VII, luni: Mic dejun. Intoarcere in Israel. Scurtă oprire la Marea Moartă, stâlpul de piatră – soţia lui Lot.Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua VIII, marți:Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Bisericace aminteşte de frumoasaPredică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Sosire la aeroport ora 20:30. Decolare – 23:50, sosire Bucuresti ora 02:40, cursa BLUEAIR OB170.

TARIF: 690 EURO/ persoană/loc în cameră dublă, SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 250 EURO