Biserica

Șerban VodĂ

Pelerinaj în CIPRU 8-14 mai, 6-12 noiembrie 2016


PELERINAJ in CIPRU
08-14 MAI; 06-12 NOIEMBRIE 2016

Ziua 1: Intalnire in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), sala de asteptare, plecari internationale la ora 20:00. Decolare din Bucuresti la ora 21.55, cursa Tarom RO255, sosire in Larnaca la ora 00.10. Cazarea la hotel, in Larnaca.

Ziua 2: Mic dejun. Inchinare în Manastirea Sf. Irakleidios, un sfant local foarte apreciat și in parohia cipriota din Tamassos, unde se afla construita o biserica in stil romanesc – maramuresan. Inchinare in Manastirea Machairas asezata in zona montana Kionia – lantul muntos Biserica Sf. Lazar
Trodos, in interiorul manastirii se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Deplasare catre satul traditional cipriot Lefkara, unde ne vom inchina in Biserica Lefkara Timi Stavros. In biserica se afla un fragment din Sf. Cruce. Apoi, ne vom inchina in Manastirea Sf. Mina. Cazarea si cina la hotel, in Larnaca.

Ziua 3: Mic dejun. Plecare catre Kykkos, zona muntilor Troddos – inima verde a Ciprului, Muntele Olimp, cel mai inalt punt din Cipru – 1951 m. Inchinare in Biserica Sf. Ciprian si Iustina cu moastele sfintilor, Manastirea Kalo Panagiotis Ayios Lambadistis cu o particica din moastele Sfantului si Manastirea Kykkos contruita in 1092 si dedicata Maicii Domnului. In incinta manastirii ne putem inchina la cele 3 icoane pictate de Sf. Luca (Agios Loukas). Deplasare si inchinare in Manastirea Trooditissa. Oprire in satul Omodos si inchinare in biserica, unde se afla particele din moastele Sf. Ap. Filip. Cazarea si cina la hotel, in Larnaca. Manastirea Kykkos
Ziua 4: Mic dejun. Inchinare in Biserica Sf. Lazar, unde se afla al doilea mormant al Sf. Lazar, primul mormant este in Betania-Israel, acolo unde Hristos l-a inviat din morti. In biserica se afla mostele Sf. Lazar. Inchinare in Manastirea Sf. Tecla, aflata in drum spre Nicosia. Deplasare catre Nicosia, tur de oras in Nicosia. Inchinare in Catedrala Sf.Ioan ( Agios Ioannis), plimbare pe strada Ledra din centrul vechi al orasului. Trecere in zona ocupata si oprire in satul Bellapais, Abatia Bellapais, manastirea este considerata a fi una dintre cele mai bine conservate monumente si apartine arhitecturii gotice. Vizita Castelului Kerynia care adaposteste frumoasa nava naufragiata din Kerynia si timp liber in Portul Kerynia. Intoarcere in Larnaca, tur panoramic de oras in Larnaca. Cazarea si cina la hotel, in Larnaca.

Ziua 5 : Mic dejun. In drum spre Paphos oprire si inchinare in Manastirea Sf. Gheorghe Alamanos. Deplasare catre Paphos, una din statiunile cu elemente si vestigii antice, cu multe mozaicuri si situri arheologice. Scurta oprire si vedere panoramica asupra peisajului Petra Tou Rominou. Inchinare in Biserica Sf. Pavel cu pilonul rastignirii Sf. Pavel si Biserica Sf. Paraschevi. Inchinare in Manastirea si pestera Sf. Neofytos, in manastire se gasesc moastele Sfantului. Cazarea si cina la hotel, in Larnaca.
Ziua 6: Mic dejun. Ne vom inchina in Manastirea Sf. Rafael, unde se afla particele din moastele Sf. Rafael si Sf. Serafim de Sarov si in Manastirea Sf. Kendeas si pestera sfantului. Apoi vom trece in partea ocupata de turci si ne vom inchina in Biserica Sf. Barnabas si mormantul Sfantului. Din prezentul de astazi ne vom intoarce in trecut cu aproximativ 40 ani in urma, cand turcii au invadat insula. Vom vizita orasul Famagusta, perla litoralului cipriot pana in 1974, una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura medievala, vom vedea in adevaratul sau sens acest oras fantoma. Apoi vom vizita in oras Catredrala Sf. Nicolae, care ulterior invaziei turcesti din 1974 a fost transformata in moschee. Deplasare la statiunea Ayia Napa, initial un sat de pescari, inchinare in Manastirea Ayia Napa. Vom ajunge si la faimosul Capo Greco, unde putem admira peisajul pamant – mare si apoi ne vom inchina in Biserica Ayioi Anargyroi, bisericuta mica alba cu tipicul acoperis albastru si cu hramul Sf. Cosma si Damian. Intoarcere in Larnaca, unde vom avea timp liber pentru relaxare si odihna. Cazarea si cina la hotel, in Larnaca.
Ziua 7: Deplasare la ora 01.00 catre aeroport pentru formalitatile vamale, decolare ora 03.40, cursa Tarom RO 256, sosire in Bucuresti la ora 06.00.
TARIF: 760 euro/persoana
Valabil la un grup de minim 20 pers.
Supliment camera single 230 euro.
VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
2- 11.99 copil 150 euro Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

SERVICII INCLUSE:
– transport cu avionul cu toate taxele incluse;
– transport local – autocar cu aer conditionat, valabil la un grup de min. 25 pers
– 6 nopti cazare in camera dubla la hotel 2*/3*; (2 *clasificare locala in Cipru si similar 3 * in Romania)
– 5 mic dejun si 5 cine;
– intrari la obiectivele religioase din program;
– ghid local vorbitor de lb. romana/engleza;
– insotitor de grup preot/ teolog.
SERVICII NEINCLUSE:
– asigurare medicala;
– optional – asigurare Storno (asigurare de anulare a calatoriei din pricina turistului conform conditiilor de asigurare) se incheie in ziua in care se achita avansul;
– alte cheltuieli personale.

ACTE NECESARE:
– carte de identitate sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul călătoriei în partea de nord a insulei, mai exact in partea ocupata de Turcia.
AVANS MINIM: 300 euro /persoana.
CONDIȚII DE RETRAGERE:
– a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
– b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 24-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
– c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.

NOTĂ:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup,ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru
Cipru.
Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia;
problemele
legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct
la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc
singure.
Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de
data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORT (chiar dacă este electronic).