Biserica

Șerban VodĂ

Am primit la redacţie „Catalogul mediatic ortodox – ediţia 2017”


Acum o lună de zile am primit la redacţie „Catalogul mediatic ortodox – ediţia 2017”. Nu ştiam la ce să ne aşteptăm de la acest anuar. Aşadar am pornit să-l răsfoim. Şi am avut o surpriză plăcută!
Este prima publicaţie de acest fel care apare la Editura Basilica a Patriarhiei
Române sub coordonarea Pr. Nicolae Dascălu, Consilier Patriarhal, Directorul Publicaţiilor „Lumina”. Această ediţie a catalogului statistic a fost realizată la nivelul anului 2016 de un grup de ostenitori ai publicaţiilor Lumina, pe baza datelor primite de la centrele eparhiale din ţară şi din străinătate.
Centrele eparhiale, protopopiatele, şcolile teologice – seminarii şi facultăţi , parohiile, mănăstirile şi asociaţiile creştine s au preocupat începând din anii ′90, să şi lărgească modalităţile de comunicare în domeniul teologic. Pe lângă publicaţiile existente la nivel de patriarhie, centre eparhiale sau facultăţi de teologie, au apărut multe altele noi
şi, deosebit de important, posturi de radio şi televiziune. Mai nou, mijloacele electronice aflate acum la îndemâna tuturor, oferă posibilitatea celor interesaţi să aibă un site sau un blog.

Şi parohia Şerban Vodă este menţionată printre cei care au un website şi o publicaţie. Cu bucurie am constatat că suntem singura parohie din ţară şi diaspora care are o publicaţie cu apariţie săptămânală atât online cât şi pe suport de hârtie! Să nu mai vorbim despre numărul mare de exemplare în care este tipărit şi de faptul că fiecare
număr apare integral color. Şi acest lucru nu se putea realiza fără efortul material şi publicistic pe care îl face părintele paroh Dinu Pompiliu, alături de preoţii Eugen Moraru, Adrian Chiriţă şi părintele diacon Cristian Filiuţă.
Iar fără munca voluntară, entuziastă şi jertfelnică a echipei redacţionale care se află în spatele „Cuvântului care zideşte” cât şi a site ului şi facebook ului parohiei nu am fi putut face atât de multe lucruri frumoase şi folositoare pentru enoriaşii noştri.

Mulţumim tuturor celor care neprecupeţind nimic trudesc pentru
îmbogăţirea noastră duhovnicească!