Biserica

Șerban VodĂ

Veniți să ne răstignim patimile, urmându-I Domnului Hristos în Săptămâna Mare


Ne bucurăm în această Duminică de intrarea Domnului în Ierusalim. Ramuri şi flori punem şi noi în calea Domnului, căci învierea naturii vesteşte pe cea a Mântuitorului. Începând însă din această seară, intrăm în Săptămâna Pătimirilor. Ea este marcată atât de un post mai aspru, cât şi de slujbe speciale, cântări, rugăciuni şi citiri din Sfânta Scriptură specifice acestei perioade a anului liturgic.

Ne pregătim aşadar pentru Învierea Domnului, iar preocuparea noastră de căpătâi în aceste zile este să fim mai aproape de Iisus pe calea Crucii: să ne înnoim duhovniceşte în Taina Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, să înmulţim rugăciunea şi să asprim postul – atât cât sănătatea şi munca ne-o permite. Şi mai ales să nu lipsim de la Deniile ce au loc în fiecare seară din această săptămână. Şi noi vom fi alături de dumneavoastră, căci în fiecare zi, după slujbă, veţi primi ediţia specială a ziarului „Cuvântul care zideşte”.

În ea preoţii bisericii Şerban Vodă vă vor tâlcui înţelesul Evangheliilor citite la slujbe. Nu vor lipsi informaţiile despre rânduielile din această Săptămână Mare. Vă vom ţine la curent cu programul slujbelor din biserica noastră, şi vă vom dărui lucruri de folos sufletesc în cea mai frumoasă şi aşteptată perioadă a anului bisericesc. Vă aşteptăm aşadar pe toţi la biserică să facem împreună cu Mântuitorul urcuşul pe Golgota Domnului, dar să fim alături şi la bucuria Învierii Domnului şi a noastră din moartea păcatului.

❖ Redacţia