Biserica

Șerban VodĂ

Canalul Bisericii de Youtube – cele mai importante momente 2020


Odată cu crearea site-ului oficial în primavara anului 2014 a fost deschis și contul Youtube al Bisericii. Această nevoie a apărut ca urmare a setei de Cuvânt a celor departe fizic de biserica noastră sau chiar de România. Totodată, evenimentele importante, concertele de muzică psaltică, patriotice sau de colinde, conferințele sau discuțiile realizate sub numele „Mărturii de credință în secolul XXI” de Pr. Dinu au captat foarte multe vizionări, fapt care ne-a încurajat să mergem mai departe cu acestă lucrare.

Anul 2020 a fost greu și trist pentru că interzicerea manifestării credinței cu toate formele ei (participări la slujbe, pelerinaje, procesiuni, primirea Tainelor sfinte, evenimente familiale, nunți, botez, înmormântări, etc.) – hotărâte de vremelnicii conducători de stat – începute în Postul Mare au continuat luni la rând, ținându-ne la distanță unii de alții sau de lăcașul sfânt. Sunt foarte mulți semeni care s-au îndepărtat de Dumnezeu din cauza acestor impuneri și care își trăiesc viața în continuare cu teamă și la distanță de Tainele Bisericii.

Dar pentru că planurile lui Dumnezeu erau dinainte gătite și puse în lucrare, platformele Site oficialFacebookYoutube și-au intrat și mai mult în rol și au dus mesajul Bisericii la sufletele tuturor. De asemenea, fotografiile și de multe ori live-urile au ajuns în casele oamenilor.

977 filme se află pe platforma Youtube, predici, cântări psaltice, concerte, conferințe, pilde, slujbe liturgice, acatiste, reportaje, – iar în mod nepublic – chiar filmari de arhivă pe care am decis să le păstrăm pentru viitor. 4,2 milioane total vizionări (o medie de 4300 vizionari pe film) au adunat acestea, iar abonații sunt în număr de aproape 26 de mii.

Vă invităm să vă abonați, dacă încă nu ați făcut-o, la adresa https://www.youtube.com/parohiaserbanvoda?sub_confirmation=1pr

De curând a fost emis un raport rezumat pentru anul 2020, iar cifrele ne-au bucurat pe toți și le redăm în slide de fotografii așa cum ne-au fost trimise.

Îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și dvs. vă mulțumim că sunteți alături!

Marian Stoenică